Spargem ouăle într-un bol, adaugăm iaurtul, esența de vanilie, coaja și sucul de portocale. Cu ajutorul unui tel amestecăm compoziția, adăugăm făina și uleiul și continuăm să amestecăm până când compoziția devine omogenă. Într-o tavă de chec/cozonac, punem hârtie de copt și adăugăm aluatul obținut. Băgăm în cuptor la 170 grade Celsius, timp de 50 de minute.
Între timp, feliem portocala. Într-o tigaie adăugăm o jumătate de cană de zahăr și o jumătate de cană de apă, amestecând cu o lingură. Când zahărul s-a topit, adăugăm feliile de portocală și le lăsăm să fiarbă timp de 20 de minute.
După ce checul a trecut testul scobitoarei, îl scoatem din tavă, așezăm deasupra feliile de portocală și asezonăm cu siropul rămas de la portocale. Divin! Poftă bună!